Wednesday, December 6, 2023
домаВЕСТИВажна информација за клиентите на Еуростандард банка

Важна информација за клиентите на Еуростандард банка

Граѓаните кои имаат трансакциски сметки на кои им стигнува платата или пензијата во Еуростандард банка, под итно да отворат сметка во друга банка, за да може да ги користат парите.

Останатите, кои имаат станбен кредит, како и правните лица, ќе треба да чекаат да се отвори стечајната постапка, која во најоптимистичко сценарио би започнала за 30 дена, вели економскиот аналитичар Рафајловски.

Ова доаѓа откако вчера Народната банка и ја одзема дозволата за работа на Еуростандард, со што практично престанува со работа самата банка.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде

последно додадени

последно коментирани