5 ХОРОСКОПСКИ ЗНАЦИ КОИ ИМААТ НАЈСИЛНО ЧУВСТВО ЗА ИНТУИЦИЈА

Интуицијата е како ѕид на одбраната за вашата душа. Доаѓа во корист со оглед на чистата динамична способност на нашиот универзум да се промени.

Тоа чувство на стомакот кое ви кажува дека ќе биде лош ден на работа, или гласот во главата што ви кажува дека ова е одлуката што треба да ја направите, не е многу комплицирана работа за вас.

Секогаш кога логиката и разумот не можат да го решат проблемот, ова чувство на стомакот ја завршува работата. Затоа, низ култури и платформи и медиуми, постојано се раскажува: “Слушајте што вели вашето срце”. Не е ни чудо што Грците го сметаа срцето за седиште на рационалноста.

Интуитивните овластувања не се подеднакво демографски дистрибуирани.

Некои поединци велат дека многу од нивните одлуки што ги превзеле, врз основа на нивните чувства , ги откриле коцките што треба да се исплатат. Другите се чини дека дури и не веруваат во нејзиното постоење. Сепак тоа е различно кај сите.

В. Joybell В., најцитираниот автор на Goodreads, а тој вели: “Разликите меѓу луѓето лежат во нивната употреба на овие сетила; повеќето луѓе не знаат ништо за внатрешните сетила, додека неколку луѓе се потпираат на нив исто како што се потпираат на нивните физички сетила, а веројатно дури и повеќе на внатрешните. “

 Еве пет најинтуитивни хороскопски знаци во растечки редослед.

1. Девица

Девиците се перфекционисти. Тие имаат силно чувство за естетика и можат да забележат грешки и несовршености многу добро.

Оваа способност е последица на нивната интуиција. Тие можат да ги забележат најмалите бранувања во структурата на Универзумот.

Тие  не дозволуваат да остават ништо на среќа или несреќа. Тие се умно рационални за знак кој  е интуитивен.

Но, постои суштествено помирување меѓу двата аспекти на нивниот карактер, што ги прави многу ефикасни уредници и цензури, кои можат безмилосно да ги изберат работите и да најдат грешки кои никој друг не може да ги забележи.

2. Овен

Тие се воини и имаат вградено чувство на пајакот. Тие можат да забележат конкуренција и конфликт. Самата можност за конфликт и насилство (емоционална) е доволна за нив да ја заведат.

Тие нормално излегуваат живи, добри и неповредени, главно поради нивната силна интуиција.

Бидејќи тие се малку кавалери за нивните животи, нивната интуиција го прави својот дел кон луѓето – суди за нив. Тоа е нивната интуиција што им раскажува за нивните намери и за нивните мислења, што ја отфрла секоја потреба да го сторат тоа свесно од своја страна.

3. Риби

Рибите се експерти за формирање на обврзници. Тие ги читаат луѓето толку добро што им е многу лесно да се дружат. Но, во исто време, тие се како риба што ги претставува, многу внимателни кон другите, особено физички и при емоционален контакт.

Тие се првите кои ги фаќаат другите кои испуштаат негативни вибрации и навистина се држат настрана од таква компанија.

Тие преферираат сигурност и удобност и се обидуваат да живеат одделени од такви луѓе кои не се доверливи.

Нивното чудно чувство во стомакот им помага да ја изберат нивната толпа за дружење.

4. Близнаци

Познати по својата не-посветеност  како природа, овие лица се вешти во уметноста на препознавање на интензитетот во врската.

Тие ги мразат конфликтите во односите, и попрво би трчале отколку да застанат во такви напнати ситуации.

Нивната фина настроена интуиција им овозможува да го намирисаат проблемот или играта со месеци однапред

Токму овие тенденции ги прават толку чести но и толку непостојани. Тие едноставно ги знаат потезите однапред.

5. Водолија

Нивната поврзаност со Вселената е како органска, исто  како течението на водата.

Тие се далеку најинтуитивни меѓу знаците и прават исклучително импулсивни и крајно точни одлуки во вистинско време, само за да се најдат на подиумот во животот почесто од другите.