5 МОЌНИ НАЧИНИ ДА ПРЕСТАНЕТЕ ДА ЈА АПСОРБИРАТЕ НЕГАТИВНАТА ЕНЕРГИЈА НА ДРУГИТЕ ЛУЃЕ.

Од голем интерес е прашањето како да се заштитиме од апсорбирање на негативната енергија на луѓето?

Во денешно време, се чини дека секоја втора личност што ја среќаваме е емпатична.

Со други зборови, сè повеќе луѓе тврдат дека можат да ги апсорбираат негативните енергии на оние околу нив.

Вистината е дека свеста како целина е во пораст и дека сè повеќе луѓе се будат со духовна чувствителност.

Некои луѓе едноставно имаат способност да го забележуваат тоа повеќе од другите.

Помислете , дали во вашиот живот  сте ја апсорбирале негативната енергија на некој друг околу вас…

Научниците сметаат дека никој и ништо не може да ви ја уништи позитивната енергија како што можат негативните луѓе околу вас.

1. Престанете со  задоволството да ги усреќувате другите луѓе.

Кога луѓето се жалат на вас или се обидуваат да ве изневерат, не го земајте тоа лично. Овој вид на однесување е повеќе одраз на тоа кои се тие , а не која е вашата вредност.

Колку повеќе ќе дозволите да бидете под влијание на озборувања, толку повеќе ќе започнете да зависите од пофалбите на другите.

Важно е да сфатите дека не можете да ги направите сите како вас и дека вашата вредност не произлегува од мислењата на другите.

Сакајте се пред сè и најважно е да ги пуштите луѓето кои ве влечат на долу.

2. Чувајте ги луѓето “вампири”.

Дали некогаш сте имале пријател што само го цица животот од вас? Вид на пријател со кој треба да ги соберете силите за да се дружите и ве остава да се чувствувате емоционално и физички исцедено?

Овие видови на луѓе се нарекуваат емотивни вампири.

Овие луѓе секогаш имаат време да ве видат кога им е потребна поддршка, но никогаш не се достапни кога ви треба помош. И колку повеќе се жалат, толку повеќе наоѓаат нови работи за да се жалат.

Потсетете се дека никогаш не е ваша одговорност да ги надминете проблемите на друго лице, дури ни член на семејството. Ако не можат сами да си помогнат, немојте да го превземате товарот.

Пристапувањето кон нечија драма нема да им помогне, и сигурно нема да ви помогне.

3. Кажете НЕ.

Важно е да ги знаете вашите граници и да зборувате кога ќе се вкрстат.

Вие не би дозволиле некој да влезе во вашиот дом и да и наштетува на вашата самодоверба?

Како што вели поговорката: „Не дозволувајте некој да прошета низ вас, вашиот ум е со валкани нозе“.

Наспроти популарното верување, не е грубо да му кажете НЕ на некого и не треба да ја оправдувате употребата на зборот.

Ако сметате дека не сте почитувани, едноставно разговарајте за тоа.

Вашето време и срцето се драгоцени, затоа одржувајте добри луѓе околу вас и блокирајте ги лошите. Ако се чувствувате себеси дека не можете да разговарате со одреден пријател, размислете дали тие ви помагаат да се усовршувате или само ве задржуваат во место.

4. Уживајте во времето „Јас“.

Важно е да си одвоите време за себе, за да може да се вклучите во вашите мисли и желби. Без разлика дали е бањање или мрзливо утро во кревет, закажете време да го пронајдете вашиот внатрешен глас.

Ако сте во груба точка, излезете надвор. Свежиот воздух и невиноста на природниот свет ќе ве натераат да сфатите дека секој проблем е мал по обемот на универзумот и дека животот секогаш продолжува.

Потопете ја чистата енергија на светот околу вас и повторно поврзете се со вашето автентично јас.

5. Преземете одговорност.

На крајот на краиштата, вие сте единствената личност која одлучува како се чувствувате. Без оглед во која околина се наоѓате, вие имате избор да останете силни или да дозволите другите да имаат моќ над вас.

Откако ќе превземете одговорност за вашите емоции, се ослободувате од влијанието на другите.

Кога се чувствувате сигурни и се сакате себеси, стекнувате емоционална сила и истрајност.

Не заборавајте да останете позитивни во вашиот секојдневен живот. Во ред е да си дозволите да имате негативни мисли , и кога ќе го сторите тоа, живеете преку нив и оставете ги да си одат.

Понекогаш добар плач е најдобриот лек.