Стојаноски: СДСМ удри по пензионерите, ВМРО-ДПМНЕ се обврзува дека во еден мандат просечната пензија ќе порасне за 20%

СДСМ удри и по најранливата категорија – пензионерите. Безмалку три години ги изигруваа и не направија ништо за нивниот животен стандард да се подобри, порача кандидатот за пратеник од ИЕ 2 на ВМРО-ДПМНЕ, Бојан Стојаноски.

Во Проектот Обнова на Македонија ВМРО-ДПМНЕ се обврзува дека во еден мандат просечната пензија ќе порасне за 20%.

ВМРО-ДПМНЕ ќе биде сериозен сојузник на пензионерите и секогаш ќе работи со цел да го подобри нивниот животен стандард, за да можат пензионерските денови да ги поминат на чесен и достоинствен начин. ВМРО-ДПМНЕ на тоа што ќе се обврзе, тоа и ќе го реализира.

https://www.facebook.com/BStojanoski/videos/272952167321596/