Погледнете каква сцена затекна еден човек во својот дом (ВИДЕО)

Еден човек од Јужноафриканската Република затекнал сцена од дивината во неговата кујна – змија која лови гуштерски гекон.Сето тоа се одвивало во кујната на Тим Браун, кој инаку води сафари во националниот парк Кругер во Јужна Африка и тој успеа да го сними настанот.

Патем, овие змии, Philothamnus semivariegatus, не се отровни и се практично безопасни за луѓето, но многумина признаваат дека би се онесвестиле ако би виделе таков вид во сопствената кујна.

-Овие змии немаат отровни жлезди. Точно, тие имаат прилично остри мали заби, но тие заби тешко можат да навлезат во човечката кожа. Ова ги прави овие змии потполно безопасни за сите, освен гековите и малите жаби, кои ги фаќаат и голтаат живи, вели експерт за змии Ворен Дик.

https://youtu.be/us-zrw0FHfI
Постави одговор

Your email address will not be published.