Ова се пратениците кои најверојатно ќе влезат во Собранието

Државната изборна комисија вчера ги соопшти првите неофицијални резултати од изборите. Според нив, коалицијата на СДСМ и Беса освои 46 мандати, коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ освои 44 пратеници, ДУИ 15, Алијанса за Албанците и Алтернатива 12, Левица освои 2 пратеника и ДПА 1 пратеник.

Ова се пратениците кои ќе влезат во новиот собраниски состав по изборни единици.

Коалиција Можеме предводена од СДСМ:
Прва изборна единица

Никола Димитров
Мила Царовска
Дамјан Манчевски
Моника Зајкова
Дарко Каевски
Горан Мисовски
Кастриот Реџепи
Марија Георгиевска
Втора изборна единица

Оливер Спасовски
Сања Лукаревска
Мухамед Зеќири
Даниела Маркоска
Мартин Костовски
Љатифе Шиковска
Бастри Бајрами
Трета изборна единица

Љупчо Николовски
Јагода Шахпаска
Сашко Николов
Маја Морачанин
Ненад Коциќ
Соња Михајловска
Љупчо Балковски
Марија Ангелова
Илија Николовски

Четврта изборна единица

Зоран Заев
Соња Мираковска
Миле талевски
Даниела Колева
Панчо Минов
Марија Костадинова
Костадин Костадинов
Лолита Ристова
Павле Трајанов
Коле Чаракчиев
Петта изборна единица

Радмила Шекеринска
Јован Митрески
Бисера Стојчевска-Костадиновска
Лазе Таневски
Бети Наумовска-Рабаџиевска
Енес Ибрахим
Боби Мојсоски
Жаклина Лазаревска
Шеста изборна единица

Биљал Касами
Фаница Николоска
Бејџан Иљас
Фадил Зендели
Коалиција предводена од ВМРО-ДПМНЕ
Прва изборна единица

Гордана Силјаноска-Давкова
Тимчо Муцунски
Синиша Стојановски
Бети Стаменковска-Трајковска
Љупчо Димовски
Љупчо Пренџов
Велика Стојкова-Серафимовска
Втора изборна единица

Владо Мисајловски
Рашела Мизрахи
Бране Петрушевски
Иван Стоиљковиќ
Жаклина Пешевска
Дарко Костовски
Бојан Стојановски

Трета изборна единица

 1. Игор Јанушев
 2. Иван Јорданов
 3. Благица Ласовска
 4. Иванка Василевска
 5. Стојан Миланов
 6. Игор Здравковски
 7. Миле Лефков
 8. Никола Мицевски
 9. Даниела Христова
 10. Марија Петрушевска

Четврта изборна единица

 1. Александар Николоски
 2. Ане Лашкоска
 3. Дајанчо Ефтимов
 4. Ели Панова
 5. Зоран Јованчев
 6. Петар Ристески
 7. Здравко Трајанов
 8. Ангелина Петкова
 9. Златко Пенков
 10. Јадранка Поцкова

Петта изборна единица

Игор Дурловски
Антонио Милошоски
Силвана Ангелевска
Кирил Пецаков
Јован Јаулески
Олга Лозановска
Ѓорѓија Сајковски
Лидија Петкоска
Шеста изборна единица

Дафина Стојаноска
Александар Велјановски
Демократска унија за интеграција – ДУИ
Прва изборна единица

Изет Меџити
Арбен Зибери
Втора изборна единица

Арбер Адеми
Берат Ајдари
Мерита Колчи Коџаџику
Петта изборна единица

Талат Џафери
Исмаил Јахоски
Арбана Пашоли
Шеста изборна единица

Али Ахмети
Фљорин Бесими
Арта Билали Зендели
Насер Нуредини
Бајрам Реџепи
Вјолца Адеми
Бајрам Кадрија
Коалиција на Алијанса за Албанците и Алтернатива
Прва изборна единица

Скендер Реџепи
Абдула Салиу
Втора изборна единица

Африм Гаши
Ељми Азири
Сафије Садики Шаини
Петта изборна единица

Сурија Рашиди
Шеста изборна единица

Зијадин Села
Атнан Незири
Илире Даути
Хусни Исмаили
Халил Снопче
Артина Ќазими
Левица
Прва изборна единица

Димитар Апасиев
Трета изборна единица

Борислав Крмов
Демократска партија на Албанците – ДПА
Шеста изборна едини