Иванка Василевска: Вложуваме во младите и во науката, да создадеме повеќе можности за студентите

Иванка Василевска,  Професор на Правниот факултет во Скопје, мотивирана од енергијата и креативноста на младите, има моќна порака за студентите:

“ Многу ги сакам студентите, заради нивната енергија и мотивацијата што ми ја даваат секојдневно со брилијантни идеи.

Затоа во обновата се обврзуваме да направиме многу за нив, затоа што заслужуваа стипендии, финансиска поддршка, за најдобрите директно вработување, намалување на трошоците за студирање и уште стотина други проекти и мерки.

Вложуваме во младите и во науката, да создадеме повеќе можности за студентите и вистински да го цениме трудот на професорите.

#ОдбериОбнова” – порачува Проф. Д-р Иванка Василевска