Знамето на Голема Албанија развеано над Саат кулата во Гостивар

На социјалните мрежи се спроделуваат фотографии од Гостивар, на кои покрај албанското знаме поставено на Саат кулата, со дрон се вее и знамето на Голема Албанија.

„Знамево мистериозно се појави на Саат Кулата во Гостивар. Гостивар е мултиетнички град, а не град само на еден одреден етникум. Македонскиот народ е гневен од ваквиот чин. Господата од Цивил најостро ќе искритукувате овој чин или ќе молчите? Акција за гневна реакција гниди!!!-порачуваат граѓаните на социјалните мрежи.