Владо Мисајловски – Спортистите се амбасадори на нашата татковина и тие мора да бидат вреднувани за својот труд

За крај на овој ден од изборната кампања, остварив преубава средба со спортските работници од населеното место Јурумлери. Покрај кандидатите за пратеници, на средбата присуствуваа и претседателот на комисијата за спорт при ВМРО-ДПМНЕ Влатко Неделковски и ракометната легенда Борко Ристовски, кои се директно инволвирани во спортот и се упатени во проблемите кои ги има македонскиот спорт.

Спортските работници велат дека власта недоволно вложува во спортот и младите. Нема нови игралишта, нема спортски сали, нема стипендии, нема никаков стимул за спортистите. ВМРО-ДПМНЕ е политичка партија на која спортот и е една од поважните области во која сака да инвестира.

Доказ за тоа се многуте игралишта и спортски сали кои беа изградени во време на ВМРО-ДПМНЕ, како и најубавиот фудбалски стадион на Балканот и пошироко. Спортистите се амбасадори на нашата татковина и тие мора да бидат вреднувани за својот труд. ВМРО-ДПМНЕ се обврзува на инвестиции и проекти во спортот во Република Македонија. – изјави Мисајловски.

Обновата доаѓа насекаде!
#СпортотПредСе #ИсправиСеМакедонијо

https://www.facebook.com/misajlovskivlado/posts/2325980281042328