Христијан Мицкоски – Порака до здраствените и просветните работници, време е за поголеми плати

Се обврзуваме за поголеми плати за медицинските работници и овозможување за дополнителни часови работа во приватното здравство.За образовните работници, наставниците и професорите ќе извршиме усогласување на платите со Колективниот договор во образованието, што ќе значи плати од 36.000 денари за просветните работници во основното и средното образование и плати од 100.000 во високото образование. – апелира претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски

#ИсправиСеМакедонијо#ОдбериОбнова

https://www.facebook.com/MickoskiHristijan/posts/1598896796952440
Постави одговор

Your email address will not be published.