Поткуп на гласачи и организирано гласање на неколку локации во Кочани и кочанско

Неколку изборни нерегуларности се забелажани од утрово во Кочани и кочанско.

Добиена е писмена пријава дека со патничко возило „Мерцедес“во н. Оризари се врши транспорт на гласачи, организирано .

Има писмена пријава дека од З.С бил извршен обид за влијание и поткуп на гласачи.

Писмена пријава дека околу 12,30часот  непознато лице со патничко возило „Форд“ кај ИМ 856 вршел поткуп на гласачи.

Непознато лице телефонски пријавило дека  Б.С вршел поткуп на гласачи на ул.„14-та Бригада“ во Кочани и И.Л, кој што се движел со велосипед низ централното градско подрачје бил вршен поткуп на гласачи .