КОРОНАТА НЕ ГИ СПРЕЧУВА: Македонија се „сели“ во Охрид, еве каква е ситуацијата на патарините низ земјава!

Речиси илјадници граѓани овој викенд ќе ги преплават сите познати туристички дестинации во земјава, со оглед на споениот викенд и неработниот ден кој следува во понеделник.

Како и вообичаено најпосакувана дестинација за илинденските празници е Охрид каде од попладнево доаѓаат многумина туристи, најмногу од Скопје.

Викендот во оваа туристичка атракција се бара празна соба повеќе, но угостителите велат дека капацитетите се веќе резервирани уште пред две до три недели.

На патарините од главниот град кој водат до Охрид преку Скопје-Тетово и Гостивар попладнево вообичаен метеж, но не и застој, погледнете.

Инаку мерките за носење на заштитна маска и дистанца важат во целост низ целата земја, а инспекциските контроли ќе бидат зачестени во текот на празничниот викенд, особено во Охрид.