Коронавирусот тешко ќе преживее во организам кој ги има овие витамини: Што мора да пиете?

Руските лекари советуваат дека за време на сезоната на коронавирусот, овие витамини мора да се земаат.

Лекарите ширум светот, вклучително и руските лекари, дојдоа до заклучок дека телото може успешно да се справи со вирусот ако ги има овие витамини.

Затоа, за да го зајакнете телото, пијте ги овие витамини:

Витамин Ц – двапати на ден.

Во тешки случаи (во болнички третман), витамин Ц се дава интервентно.

Витамин Д3 – секој ден.

Без доволно количество од овој витамин, имунолошкиот систем не може да функционира нормално;

Мелатонин – ноќе околу 0,3 мг до 2 мг.

Докажано е дека пациентите заразени со Ковид-19 добиваат шема за спиење и затоа дефинитивно треба да им се препише мелатонин. Важно е за правилно функционирање на целиот организам. Без добар сон, нема добар одмор.

Цинк – 75 до 100 мг на ден.

Со текот на времето дозата може да се намали на околу 50 мг. Околу 25% од популацијата страда од недостаток на цинк во организмот, што е честа последица на неухранетост или долготрајна употреба на одредени лекови. Цинк е попотребен за оние кои имаат дијабетес.

Магнезиум – во некои случаи се дава интервентно.