Кобилата му се повредила уште во Скопје, а тој пешки заедно со Илинденската коњаница тргна кон Крушево

Томе Саздов е дел од Илинденската коњаница од Горно Лисиче која пред 3 дена го започна традиционалниот марш до Крушево.

Но, неговата кобила се повpедила уште на дефилето во Скопје, па Томе решил маршот до Крушево да го помине прешки.

Коњаницата вчера пристигна во долненско Ропотово, до каде Томе пропешачил 160 километри.

Тој е првиот во 42-годишната традиција на оваа коњаница, кој маршот го поминал пешки.

https://www.facebook.com/tome.sazdovski/posts/10218443884353050