Караџовски – Што ќе се случува во следните месеци со коронавирусот? – „Имаме две сценарија“

„Имаме две сценарија, едното е црно и најтешко, и другото малку розово“, објаснува д-р Жарко Караџовски во изјава за ТВ21 околу тоа што ќе се случува во следните месеци со коронавирусот.

Караџовски смета дека ќе треба да се подготвиме и за вирусот, заедно со респираторните вируси од октомрви натаму, што ќе го зголеми капацитетот на болниците дополнително.

Целата изјава низ следното видео:

Постави одговор

Your email address will not be published.