ИНСПИРАТИВНИ ЦИТАТИ ЗА НАСМЕВКИТЕ И СРЕЌАТА

Споделете ја вашата насмевка со светот. Тоа е симбол на пријателство и мир.

Дали денес понудив мир? Дали донесов насмевка на нечие лице? Дали реков зборови за заздравување? Дали се ослободив од мојот гнев и незадоволство? Дали простив? Дали сакав? Ова се вистинските прашања. Морам да верувам дека љубовта што ја посеав сега ќе донесе многу плодови, овде во овој свет но и наредниот живот.

Насмевка во огледало. Правете го тоа секое утро и ќе започнете да гледате голема разлика во животот.

Не можам да ја сменам мојата личност. Јас секогаш кога ќе се насмеам, сум пофокусирана.

Сакам човек со одлично чувство за хумор и кој е интелигентен – човек, а тој сигурно има одлична насмевка. Тој мора да ме насмее. Ми се допаѓа човек кој е многу амбициозен и кој има добро срце и ме прави да се чувствувам безбедно. Ми се допаѓа човек кој е многу силен и независен и самоуверен – тоа е многу секси – но во исто време, тој е многу љубезен кон луѓето.

Што и да ми текне, го прифаќам со насмевка.

Насмевка од твоето срце,  ништо не е поубаво од жена која е среќна.

Нека мојата душа се насмевнува низ моето срце, а срцето нека ми се насмевнува низ очите, за да составувам  богати насмевки во тажни срца.

Мирот е убавина на животот. Сончево е. Тоа е насмевка како онаа на дете, љубов кон мајка, радост на татко, заедништво на семејство. Тоа е напредок на човекот, победа на праведна кауза, триумф на вистината.

Сакајте се себеси за тоа што сте и верувајте ми, ако сте среќни одвнатре, вие сте најубава личност, а насмевката ви е најдоброто богатство.

Многу малку луѓе навистина живеат среќни животи и неверојатно е колку е тешко да се најде љубов и среќа во светот. Многу луѓе зборуваат за тоа да сакаат да бидат среќни или сакаат да бидат сакани, но има малку од овие работи во светов.

Ако само некои од нас би можеле да ја пронајдат совршената комбинација на овие работи, можеби ќе можеме да ги споделиме со други. Можеби ако имавме повеќе среќни луѓе, тогаш ќе има доволно љубов да се пронајде. Постои силна врска помеѓу љубовта и среќата и овие понуди ќе ви помогнат да ја пронајдете таа врска.

Еве неколку инспиративни цитати за среќата:

 • Љубовта би можела да биде патот до среќата, но повеќето пати среќата ве води десно до вратите на љубовта затоа што само среќните луѓе навистина можат да сакаат.
 • Само среќните луѓе ја разбираат љубовта.
 • Дали некогаш се чувствувате како да не сте среќни во вашата врска? Тоа е веројатно затоа што одбравте љубов над вашата среќа и секогаш тоа е погрешен избор.
 • Начинот на кој работи среќата е што создава услови за љубовта да цвета и не можете да ја имате без другата, затоа што тоа  се како две страни на монета.
 • Подобро е да се за заљубите во оној што ве прави среќен отколку да бидете мизерни во целиот живот сакајќи некој што не ве сака и не ви ја возвраќа љубовта. Нема среќа во тоа.
 • Две крајно неостварливи работи се среќата и љубовта, бидејќи наоѓањето на овие две нешта е најневеројатна појава на земјата, но кога ќе ги најдете, никогаш не ги испуштајте.
 •  Животот е неколку дена кревет со трње, локва од кал, дупка на автопат и може да ви ја негира среќата, но животот секогаш ќе одговори на вашиот став и среќата е секогаш правиот избор.
 • Овој ден е оној како никој друг досега, денот кога ќе избереме среќа и љубов и ден што ќе биде како никој друг затоа што ќе се погрижиме никогаш да не заврши.
 •  Најлесен начин за привлекување љубов е да бидете најсреќната верзија на себе, практично е невозможно да не се сака некој кој е навистина среќен, дури и кога се работи за самиот себеси.
 • Среќата е нектар, љубовта е пчела.
 • Среќата бара толку малку напор и разумно е да барате среќа затоа што по тој пат, најверојатно, ќе најдетеи и љубов.
 • Оние што ве сакаат ќе бидат присутни и во времето кога сте среќни и кога не сте, и кога сè што треба да дадете се бескрајни солзи и тага, љубовта е моќен исцелител.