ЗБОРОВИ НА МАЕСТРАЛНИОТ ТОМ ХАРДИ КОИ ЌЕ ДОНЕСАТ ПОВЕЌЕ МУДРОСТ ВО ВАШИОТ ЖИВОТ

Том Харди, харизматичниот британски актер, ги освои срцата на луѓето низ целиот свет. Тој веќе беше добро познат актер во Велика Британија и го направи својот белег во Америка до раните 2000-ти. Меѓутоа, кога го крена во врвот Кристофер Нолан, Том започна да блеска во срцата на глобалната публика. Со поголеми филмови како „Inception“ и „Dunkirk“, тој ја покажа својата моќ како фантастичен актер. Во Dark Knight Rise, тој беше Бејн – антагонист кој ни ги украде срцата. Том Харди не мора повеќе да ги докажува своите „вештини“ со својот талент.

Тој не е само познат по професионалното актерство. Тој е голем активист за социјална заштита и добротворни цели. Имено, Том Харди е долго време против суровоста на животните и го крена гласот против тоа. Том се појави во рекламата ПЕТА за да промовира усвојување миленичиња. Тој беше амбасадор во Фондот на принцот во Велика Британија, кој помага на  ранливите категории на млади и се обидува да им помогне да се вратат на вистинскиот пат во животот. Тој останува вистински херој и во реалниот живот.

Том Харди има и свои лични падови. Тој беше зависник од дрога во еден момент од животот. Тој мораше да помине низ рехабилитација за да се опорави. И, како вистински херој, тој беше упорен и се излечи од тој порок. Денес, тој се обидува да им помогне на другите луѓе во нивниот живот. Харди честопати давал вистински инспиративни изјави. Некои од неговите убави цитати се:

„Не ме интересираат прошетки по парковите. Сè што е тешко што луѓето мислат дека не можев да го играм, јас сум директно врз тоа. Ако речат „Том, не ставај рака во оган“, знаеш дека ќе излезам и тоа од несреќа, по еден час подоцна ,со изгореници од трет степен и завои на рацете. “

„Славата и сличностите се многу добри, но на крајот на денот, сите сме човечки суштества. Иако она што го правам е неверојатно надреално и забавно и навистина сум благодарен за тоа, не верувам во сопственото соопштение за медиуми, знаете ли што мислам? „

„Сакам да бидам најдобар во она што го правам“.

„Мислам дека е важно секогаш да се трансформирате ако можете. Тоа е она што јас бев обучен да го направам. Се обидувате и да се скриете колку што можете – тоа е клучот за долговечноста “.

„Јас сум од Источен Шин, отидов во државно училиште каде што научив латински на деветгодишна возраст, а одредени очекувања ми беа направени за да одам во Сент Пол, можеби Оксбриџ. И не успеав систематски да ја исполнам ознаката – кој сум јас и што требаше да бидам, се две многу различни работи “.

„Ние сме преживеани. Го контролираме стравот. И без страв, сите сме добри како мртви “.

 „Сите сме недостатоци на човекот и сите ние имаме буре на психоза која треба да ја разоткриеме, додека старееме и го наоѓаме начинот на кој ние се вклопуваме за да ги живееме нашите животи што е можно подобро. „

„Се чини дека духовноста е за оние што минале низ пеколот“.

„Одговорноста има цена и не постои такво нешто како совршенство“.

„Не мора да се плашите да сонувате малку повеќе и пообемно.“

 „Сакав татко ми да биде горд на мене и паднав во актерството, затоа што не можев да сторам ништо друго, и во неа најдов дисциплина за која што сакав да се вратам, дека сакав и да учам за тоа секој ден.”

„Не е насилството што го раздвојува човекот, туку растојанието што тој е подготвен да оди штом избере начин“.

„Секогаш има одредена гордост да ја заврши работата правилно“.

„Јас сум од убаво, приградско, семејство во мирување, но моите тетоважи ме потсетуваат каде се сум бил“.

„Јас навистина не се борам. Јас се обидувам да не се борам, всушност. Се обидувам да не реагирам. Јас сум Буда кој лебди на подлогата на крин. “

 „Не е важно кој си. Она што е важно е вашиот план “.

„Има многу долг пат да се продолжи тоа што го сакате, но верувам дека е време сега тоа да го направите“.

„Имам многу преоптоварена глава. Имам гласови што научив да ги задржам и контролирам “.

„Интелигенцијата е многу важна работа, пријател? Обично, за тоа е премногу доцна “.

„Овде сум да се предизвикувам себеси и да видам дали можам да се преобразувам во околината што е навистина застрашувачко, но за кое мислам дека би било убаво да заблескам. Дестинацијата на која било интересна драма е да сјаете со светло на место , за кое не знаат многу луѓе “.

„Единствената работа што можам да ја сторам е да си ги четкам забите,потоа да станам и да ја направам најдобрата работа што можам“.

„На крајот, немаше ништо друго што можам да направам. Имав преоптоварена глава и не сакав навистина да правам работи за кои ми беше досадно. Единствено што ми го задржа вниманието беше да играм и да се забавувам и манипулирав. Отсекогаш сум бил лажго, секогаш сум бил во можност да манипулирам. Јас прилично многу добивам што сакам “.

„Се срамев што немав важност … не ми беше пријатно во сопствената кожа. Огромно его, многу ниска самодоверба. Многу гнев и бес и страв. И си реков „Нема да се чувствувам исплашено, така што ќе го задавам најголемиот човек во барот и тогаш никој нема да ме интересира“. Ќе си ставам тетоважи и луѓето ќе знаат дека не се плашам да се повредам и тие ќе бидат како знаци на предупредување “.

„Значи, некаде помеѓу тоа прифаќање и вршење на мојата домашна задача и да бидам конкурентен, да имам амбиција и да ја сакам мојата работа и да го набљудувам и да го одразувам моето општество, тоа е местото каде ја наоѓам целта. Затоа што човекот има потреба од цел “.

„Јас бев воспитан да се однесувам со портокалот со иста почит како извршниот директор“