Еве која година е клучна за бракот

Како и во сите други полиња, има успони и падови во брачниот живот, како составен дел од односот со партнерот. Седмата година од бракот

Ако бракот ја преживее петта година, се смета дека двојката во седмата година ја чека нова нова пресвртна точка, односно предизвик кога нивниот брак станува рутина. Покрај тоа што, односот со партнерот ќе навлезе во рутина, има и други проблеми – претежно финансиски и оние со децата – кои дополнително ја влошуваат состојбата во брачниот однос и ја прават целата ситуација повеќе неподнослива.

Се на се, ова е многу тежок период за сопружниците и оние што успеваат да го надминат, според сите извештаите, ги чека долг и среќен брак.