ДУИ во Вевчани освоиле 72,84%

Демократската унија за интерграција на Албанците извојувала победа и во Вевчани, барем така покажуваат резултатите на сајтот на Државната изборна комисија, кој и денеска на моменти е, а потоа не е во функција.

Според ова, во место каде што според последниот попис живеат тројца Албанци, победи албанска партија.