Грчката здравствена организација почнува со вакцинирање на над 7.000 деца во бегалските кампови

Од прифатниот центар Мориа на грчкиот остров Лезбос, Националната организација за јавно здравје на Грција започнува со вакцинирање за мали сипаници, заушки и рубеола на над 7.000 деца сместени во бегалските кампови во земјата, јавува дописничката на МИА од Атина.

Масовното вакцинирање ќе се спроведе во 17 кампови и прифатни центри, а започнува со 3000 вакцини во Мориа и продолжува на островите Самос и Лерос.

Дополнително ќе се вакцинираат и над 4.000 деца во останатите кампови во цела Грција.