ВМРО-ДПМНЕ почнува со процесот на кадровско освежување- пријавете се!

ВМРО-ДПМНЕ почнува со процесот на кадровско освежување и катарза најавено од страна на претседателот проф. Д-р. Христијан Мицкоски. Во таа насока, а врз основа на Статут од денес распишуваме два јавни повика, првиот за избор на претседател на УМС на ВМРО-ДПМНЕ, а вториот за избор на членови на претседателството на Унијата на ветерани.

Во прилог ги испраќаме двата јавни повика.

Огласите се активни до 15.08.2020 година, деталите околу огласот се содржани во јавниот повик.

ВМРО-ДПМНЕ ги охрабрува сите членови на партијата кои ги исполнуваат условите да аплицираат и да дадат свој допринес во борбата за подобра иднина на нашата татковина.

Процесот на освежување ќе продолжи во периодот пред нас.