„Бугарски воз“ во Диво Насеље во Куманово и Битола: Се гласа со по две гласачки ливчиња

Денес во 12.55 часот во СВР Битола од страна на Изборниот совет во гласачкото место број 102 во ОУ „Елпида Караманли“ беше побарана интервенција затоа што кај лицето М.К. кое го остварило правото на глас се пронајдени две гласачки ливчиња, пренесува Алмакос.

Исто така, се известува дека во ОУ „Наим Фрашри“ во Куманово или на избирачкото место број 1041 се случил ист таков обид за реализација на бугарски воз но кој истиот бил спречен.