ВАНКОВСКА: Ех, шарени, шарени! И шути и рогати, да ве извози еден морон и мајка да ви расплаче

Ех, шарени, шарени! И шути и рогати, да ве извози еден морон и мајка да ви расплаче, па уште и маички на друга будалетинка носевте на гради, им се обраќа професорката Билјана Ванковска на припадниците на т.н. Шарена револуција, кои лидерот на СДСМ и експремиер Зоран Заев во најновата „бомба“ ги стави во категоријата „и шуто, и рогато“.

Идеолошки заблуди и застранувања разбирам, ама следење глупаци вождови – тоа не го простувам…, дополни професорката.