Хрватски генерал го опцу Васко Ефтов и ја напушти емисијата

Ќе ти мавнам шамар и ќе ти избијам два заба. Ма.. ти е...“ извика хрватскиот генерал Анте Пркачин во емисијата „Во центар“ на Васко Ефтов.

Пркачин е хрватски генерал кој беше осомничен за воени злосторства се изнервира за прашањето поврзано со логорот Јасеновац во Втората светска војна.

Ефтов го праша дали таму Хрвати убивале Срби или Србите самите се убивале на што генералот стана, го опцу и ја напушти емисијата.