Фондот ПОВТОРНО ГО ОДБИЛ ЛЕОНИД ЗА ЛЕКУВАЊЕ во Виена

За жал, повторно Фондот за здравствено осигурување го одби Леонид Индов за лекување во Виена, објави Јован Андоновски, заменик јавен правобранител.

„Момчето веќе неколку месеци е таму, трансферирано со медицинскиот хеликоптер на државата. Кој ќе го покрие лекувањето овие месеци?

Играњето мајтап со Леонид, но и со Јани и низа останати лица со иста или слична судбина стана дел од нормалноста. Не, ова не е нормално и вака државата не смее да се однесува со своите граѓани!

Comments are closed.