Успехот на ЕПП ја нагласува важноста на вредностите што колективно ги поддржуваме: Мицкоски ја честита победата на ЕПП на изборите за Европскиот Парламент

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, јавно и честита на Европската народна партија (ЕПП) за одличните резултати остварени на изборите за Европскиот Парламент.

Во име на ВМРО-ДПМНЕ, со задоволство можам да упатам најтопли честитки до Европската народна партија за извонредната победа на изборите за Европскиот парламент. Ова извонредно достигнување ја одразува непоколебливата поддршка и доверба што европските граѓани ја имаат во лидерството и посветеноста на ЕПП за обединета и просперитетна Европа.

Успехот на ЕПП е важна пресвртница, што ја нагласува важноста на вредностите што колективно ги поддржуваме. ВМРО-ДПМНЕ е желна да ја продолжи нашата блиска соработка со ЕПП, работејќи заедно за да се справиме со итни предизвици со кои се соочува нашиот континент и да промовираме мир, стабилност, добро владеење и економски раст, се наведува во честитката на Мицкоски.