Се стокмува новата влада: Таравари ќе биде министер за здравство

Се вршат последните консултаци меѓу коалициските партнери пред доставувањето на предлогот за министри во Собранието. Познати се речиси сите решенија и може да се очекуваа таа да биде избрана пред крајот на уставниот рок.

Една од непознаниците беше кој ќе раководи со здравството а денеска Арбен Таравари за Канал 5 откри дека тој ќе биде нов министер за здравство.

Изет Меџити ќе биде прв вицепремиер и министер за екологија, вицепремиер за добро владеење ќе биде Арбен Фетаи , а за социјална политика Фатмир Лимани.