Дали на албанскиот фудбалер кој ги навредуваше Македонците треба да му се забрани влез во земјата?

Албанските фудбалери радоста од вчерашниот нерешен резултат против Хрватска ја изразизија со омраза кон Македонците. Во тоа особено се истакна Мирлинд Даку.

Тој по мечот на разглас извикуваше „ Qifsha Maqedonien“ додека навивачите ракоплескаа.

Даку е играч на рускиот Рубин Казан и има 26 години.

Comments are closed.