Богдан Илиевски: Сега не ме гони СДСМ, туку ЗНМ и ССНМ

-Мојот случај многу наликува на времето на Шарената револуција кога СДСМ гонеше политички неистомисленици, вели новинарот Богдан Илиевски.

Тој во интервјуто за „Република“, кое ќе биде објавено утре говори за тужбата што ќе го поведе против ЗНМ и ССНМ кои на суд ќе треба да докажат дека поттикнал говор на омраза со прашањето „добро зошто“ кон новинарката Лепа Џундева, и што ќе прави со парите што верува дека ќе ги добие како оштета.

-Не е СДСМ сега да ме гони, туку е ЗНМ и ССНМ. Ако на луѓето многу им наликува тогаш може да согледаме многу интересни работи-објаснува Илиевски во интервјуто за „Република“.

@republika.onlineBogdan Ilievski

♬ original sound – Republika online