КОЈ го назначи СЕГАШНИОТ Началник на СВР Тетово неколку дена пред ЗАМИНУВАЊЕ од позицијата Министер за Внатрешни работи?

На платформата „Х“ се појави пост со интересно прашање:

Клучно прашање: КОЈ го назначи СЕГАШНИОТ Началник на СВР Тетово не колку дена пред ЗАМИНУВАЊЕ од позицијата Министер за Внатрешни работи, позиција која Талат ПРОТИВЗАКОНСКИ НЕ ја даде на ВМРО-ДПМНЕ?