Градоначалникот на Маврово и Ростуше потрошил 3.500.000 денари, народни пари за купување на ново луксузно возило за сопствени потреби

Градоначалникот на општина Маврово и Ростуше, Медат Куртовски решил да стане Рамиз Мерко од (Алиекспрес) па за таа намена во буџетот на Општината за свое луксузирање решил да потроши 3.5000.00,оо (три милиони и петстотини илјади) денари за купување на ново луксузно возило за сопствени потреби, со пари на граѓаните, реагираат од ВМРО-ДПМНЕ.

„За време на незапаметена енергетска, финансиска криза и најголема инфлација, Градоначалникот решил да проживее на грбот на сиромашкиот народ, кој сѐ помасовно се иселува од нашата општина“ – велат од партијата.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=537787858390925&set=a.287087443460969&type=3