Паднал договор: ДПА во коалиција со СДСМ

Демократската Партија на Албанците и официјално објави дека ја прифатила понудата од Зоран Заев за коалиција во договорите за новата влада.

Азем Садику од ДПА ја потврди информацијата по средбата со Радмила Шеќеринска и Оливер Спасовски која се одржа денеска во Клубот на пратениците.

-Имавме покана за денешната средба и бевме заедно, делегацијата на партијата со претседателот. Ни се понуди можноста да бидеме дел од идната влада предводена од претседателот на СДСМ, Зоран Заев и ние како партија ја прифативме поканата и се формирани работни групи кои ќе се предводат од претседателот и секретарот на СДСМ, Љупчо Николовски, изјави Садику.

Тој истакна дека на денешната средба не се разговарало ниту за ресорите и дека сите детали се оставени на работните групи.