Saturday, December 2, 2023
домаВЕСТИСилјановска Давкова: ЕУ не сака Франкенштајн држава како Македонија

Силјановска Давкова: ЕУ не сака Франкенштајн држава како Македонија

Европската Унија не сака да прими држава Франкенштајн како Македонија, анализира пратеничката и професорка Гордана Силјановска Давкова во интервју за 360 Степени.

Според неа начинот на кој функционира Македонија е целосно различен од критериумите на ЕУ и затоа земјата има проблем да стане членка на унијата што најдобро се гледа од катастрофалниот годишен извештај на Брисел.

„Никој, па ни ЕУ, не сака да живее со Франкештајн држава, туку сака пристојна содружничка што почитува исти стандарди”, смета Силјановска.

Линк до изјавата

https://www.facebook.com/reel/1131642004887552?mibextid=L2SEqH

Целата емисија:

 

последно додадени

последно коментирани