Thursday, June 1, 2023
рекламно место 1spot_img
домаВЕСТИБогдан Илиевски Бетмен доби ќерка!

Богдан Илиевски Бетмен доби ќерка!

Кога ја љубев Дениција,
како да калемев светлина на мракот,
како да топев снегови фатени во движење,
како да станував единствен сведок
за бакнежот меѓу металот и громот.

Кога ја љубев Дениција,
како да му пронајдував брзина и на каменот,
како да ја одделував душата од телото,
како да го палев барутот,
на тилот од смилот и трендафилот.

Кога ја љубев Дениција,
како да внесував летен воздух во воздухот зимен,
како да ги откривав сите рудници на злато,
како да добивав телефонска врска со сонот
од сите успани работници.

Оти ја љубев Дениција,
како што ги отворав пролетните аптеки,
сместени во гласот од славејот,
како што славејот ги спријателуваше
небото и земјата,
како што таа ми ја одземаше тежината,
додека трчав кон неа,
како што не можев да видам ништо освен неа,
како што таа живееше додека јас умирав,
како што и јас не знаев како би умрел,
ако таа не се родеше.

Кога ја љубев Дениција,
како да учествував во создавањето
на првата Македонска Држава.


Пријатели, се роди Дениција!!!!
Станав татко, а Anastasija мајка на најпрекрасното девојче на светов и веков.

Двете се во одлична состојба. Јас во неопислива <3 Фала ви за добрата мисла и енергија!, напиша на Фејсбук, Богдан Илиевски, Бетмен.

Кога ја љубев Дениција,како да калемев светлина на мракот,како да топев снегови фатени во движење,како да станував…

Публикувахте от Богдан Илиевски в Петък, 24 юли 2020 г.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде

- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

последно додадени

последно коментирани