Friday, September 29, 2023
рекламно место 1spot_img
домаВЕСТИДИК: Недостасуваат 2013 гласачки ливчиња

ДИК: Недостасуваат 2013 гласачки ливчиња

Државната изборна комисија врз основа на податоците во доставените податоци од записниците од општинските избори комисии, избирачките одбори и целокупниот останат изборен материјал, утврди дека:

-Вкупен број на избирачи запишани во Избирачкиот список изнесува 1.814.236

-Вкупен број на избирачи кои гласале – 942.334

-Вкупен број на неупотребени гласачки ливчиња – 869.889

-Вкупен број на важечки гласачки ливчиња – 910.868

-Вкупен број на неважечки гласачки ливчиња – 31.466.

Но, кога од 1.814.236 гласачи со право на глас, ќе се одземат 942.334 лица кои гласале, се добива бројката од 871.902 лица кои не се гласале, што значи дека толку треба да биде бројот и на неупотребени гласачки ливчиња.

Но, според овој Заклучок на ДИК, бројот на неупотребени гласачки ливчиња изнесува 869.889 што значи недостигаат 2.013 ливчиња.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде

- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

последно додадени

последно коментирани