Wednesday, December 6, 2023
домаВЕСТИЦрвен крст со крводарителска акција по повод 26 јули- сеќавањето на катастрофалниот...

Црвен крст со крводарителска акција по повод 26 јули- сеќавањето на катастрофалниот земјотрес од 1963-та година

Црвен Крст на Р. Македонија Опшинска Организација Кисела Вода во соработка со Институтот за трансфузиона медицина и Црвен Крст на град Скопје организираат традиционална масовна крводарителска аиција по повод секавањето на катастрофалниот земјотрес од 19бЗ-та година.

Црвен Крст на Р. Македонија Општинска Органиација Кисела Вода организира традиционална крводарителска акција на 24.07.2020година (петок) по повод  26ти Јули-Денот на солидарност, ден кога граганите се потсетуваат на катастрофалниот земојтрес од далечната 19бЗ-та година.

На овој ден, Ве покануваме драги наши крводарители и хумани граѓани да бидете дел од нашата крводарителска акција која ќе се спроведе во дневниот центар за крводарување при ДХО Даре Цамбаз од 09:00-17:00часот. Воедно Ви напоменуваме дека крводарувањето е безбедно и во услови на Ковид-19, а самата крводарителска акција ќе биде спроведена под посебни протоколи на работа.

Ве очекуваме, токму Вам!, стои во нивната покана до граѓаните.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде

последно додадени

последно коментирани