Sunday, December 10, 2023
домаВЕСТИПренџов: Новинарите не смеат да бидат замолчувани

Пренџов: Новинарите не смеат да бидат замолчувани

Како пратеник во Собранието на Р. Македонија жестоко ќе се борам против било какви обвиненија против било кој новинар засновани на тоа, што и како објавил новинарот. Секоја држава има строго доверливи информации. Истите ги чуваат строго доверливи службеници.

Во ситуација во која службите и обвинителството ни се како “швајцарско сирење”, односно информации излегуваат на дневна основа…ОЈО одлучува да гони новинар кој само го објавил она, кое други, злоупотребувајќи ја службената положба и овластуања го изнеле од своето работно место. Не можат меѓу своите, удри по новинарите. Не можеш по магарето, удри по самарот.

Новинарот е должен да објави сè што смета дека е во сферата на јавен интерес. Така е во секоја демократија, така ќе биде и кај нас.

Ова само зборува, какви псевдоевропјани управуваат со витални институции?!

Како пратеник во Собранието на Р. Македонија жестоко ќе се борам против било какви обвиненија против било кој новинар…

Публикувахте от Љупчо Пренџов в Четвъртък, 30 юли 2020 г.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде

последно додадени

последно коментирани